arrow_upward

Löytyisikö ikää?

Aito lonkero nautitaan kylmänä. Ja täysi-ikäisenä. Olethan vähintään 18-vuotias?

Kyllä
En
Uutiset:

Marraskuun harmaus sai oman juhlapäivänsä – harmautta ylistävät Allas Sea Poolilla huippuartistit

Vuoden harmain päivä Allas Sea Poolilla

Marraskuun kolmantena lauantaina vietettävä Vuoden harmain päivä on uusi juhlapäivä, jolloin on lupa olla ylpeä harmaasta kansallissäästämme. Vuoden harmainta päivää vietetään 17.11. koko Suomessa ja päätapahtumassa Helsingin Allas Sea Poolilla lavalle nousevat mm. Elastinen, Dingo, Karri Koira sekä paluun tekevä supersuosittu Suurlähettiläät.

Vuoden harmainta päivää juhlitaan lauantaina 17.11. ympäri Suomea. Juhla huipentuu Helsingin Allas Sea Poolin suureen, koko päivän kestävään K18-ilmaistapahtumaan, jossa harmaudesta pääsee nauttimaan klo 14.00 alkaen. Allasalue ja suuri terassi avataan anniskelulle ja terassille tuodaan myös paljuja, joissa juhlakansa voi lämmitellä uinnin lomassa, nauttia tarjoiluista sekä kuunnella We Love Helsinki DJ’sin soittoa.

Artistien huippukattaus harmaan taivaan alla

Helsingin Allas Sea Poolin lavalle nousee suomalaisia huippuartisteja kuten Elastinen, Dingo ja Karri Koira. Lisäksi supersuosittu, muun muassa ”Kun tänään lähden”-hitistään tunnettu, Suurlähettiläät tekee paluun harmauden ytimessä.

”Hymyhän tässä on herkässä, sillä hinku keikkalavalle on kova. Näistä tulee takuulla historiallisen hauskat kemut ja me luvataan soittaa meidän kovimmat biisit,” Suurlähettiläiden Jussu Pöyhönen iloitsee.

Vuoden harmain päivän huipentuu kello 21.00 alkavaan Elastisen konserttiin.

”Olin heti messissä, kun kuulin Vuoden harmaimman päivän tapahtumasta - aivan huippuveto. Mun asenteeseen ei todellakaan kuulu se, että harmaasta säästä lannistuttaisiin ja haluan muuttaa muidenkin fiilistä tästä positiiviseksi,” hehkuttaa Elastinen.

Allas Sea Poolin tapahtuman juontavat Duudsoneiden Jarppi ja HP.

Uniikki valoteos tuo valoa harmauteen

Huippuartistien lisäksi Vuoden harmainta päivää juhlistetaan valotaideteoksella, joka julkistetaan Allas Sea Poolilla kello 19.00.
Marraskuisen Suomen sään inspiroiman teoksen ”Vuoden harmain päivä” on suunnitellut valotaiteilija Alexander Salvesen. Valotaideteos on uniikki ja siinä Salvesen kuvallistaa valon avulla esimerkiksi pilviä, tuulta, myrskyä, räntäkuuroja ja sateita. Teoksen toivotaan herättävän säähän liittyviä tunteita, jotka ovat arvokkaita kokemuksia, jos vain pystymme kohtaamaan ne ilman ennakkoluuloja oikeassa varustuksessa.

Terassit aukeavat uudestaan lauantaina 17.11. ympäri Suomen

Päivä ei kuitenkaan ole harmaa pelkästään Helsingissä vaan sitä juhlitaan myös Lahdessa, Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa, Turussa, Joensuussa, Tampereella ja Lappeenrannassa. Kussakin kaupungissa harmaasta säästä pääsee nauttimaan juhlapäivää varten avattavilla terasseilla ja mukana olevissa ravintoloissa järjestetään myös muuta juhlaohjelmaa. Uuden juhlapäivän taustalla on Hartwall Original Long Drink, joka on yhdessä sääpalvelu Forecan kanssa tutkinut sään harmautta eri puolella Eurooppaa.

”Toivomme, että Vuoden harmaimman päivän juhla saa suomalaiset näkemään harmauden ainutlaatuisena ilon aiheena edes yhden päivän ajan. Lauantaina 17. marraskuuta on siis aika kokoontua baarien terasseille ja kotien parvekkeille nostamaan harmaa malja harmaalle taivaalle. Näytetään yhdessä maailmalle, että meilläpäin terassikeli ei ole säästä kiinni", kannustaa Hartwallin markkinointipäällikkö Eeva Ignatius.

Sääpalvelu Forecan tuoreesta selvityksestä kävi ilmi, että Suomi on marraskuussa yksi Euroopan harmaimpia maita. Helsinki oli pilvisten päivien määrää, sademäärää, ilman suhteellista kosteutta ja päivän pituutta vertailtaessa peräti Euroopan harmain pääkaupunki. Suomessa on tilastollisesti kaikkein harmainta marraskuun puolivälissä.

Suomen 10 suurinta kaupunkia marraskuussa harmausjärjestyksessä Forecan selvityksen 10/2018 mukaan:

1. Jyväskylä Kuopio
3. Tampere Turku
5. Oulu
6. Vantaa
7. Espoo
8. Helsinki
9. Pori
10. Lahti

Allas Sea Poolin tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki täysi-ikäiset eikä sinne ole sisäänpääsymaksua. Tilaisuuden pukukoodi on toppatakki ja toppahousut.

Saatat pitää myös näistä