arrow_upward

Hartwall tuo kauppoihin ananaslonkeron haastajan: tässäkö on kesän 2024 juomailmiö?

Hartwall laittoi lonkerotölkkiin maun, joka on ollut maailmalla jo vuosisatojen ajan yksi kesäjuoma ylitse muiden. Raikkaan kirpeä Hartwall Original Long Drink Gin & Lemonade on saatavilla kaupoista maaliskuun puolivälistä alkaen.

Viime kesän juomailmiöksi nousseen ananaslonkeron jälkeen Hartwallin lonkeroiden tuotekehitystiimi on ollut haasteen edessä: miten kehittää juoma, joka ei kalpene ananaksen rinnalla? Tarkan tutkimustyön jälkeen löytyi maku, joka on ollut maailmalla jo vuosisatojen ajan yksi kesäjuoma ylitse muiden, ja Suomessakin tuttu jo ensimmäisistä myyntiin tulleista virvoitusjuomista. Uusi Original Long Drink Gin & Lemonade 5,5 % on raikkaan sitruksinen lonkero, jossa yhdistyvät limen, sitruunan ja yuzu-hedelmän maut.

”Ananaksen makeus helli suomalaisten makunystyröitä viime kesänä, tänä vuonna hurmaa raikkaan kirpeä sitrus!” kertoo Hartwallin lonkeroiden kategoriamarkkinointijohtaja Heidi Rantala.

Tällä hetkellä maailmalla ovat erittäin trendikkäitä kirpeät ja raikkaat sitruksiset maut ja cocktail-maailmasta tutut makuyhdistelmät.

”Lähdimme tutkimaan tätä makumaailmaa ja hoksasimme lemonaden, joka on itseasiassa virkistänyt kesäjuomana maailmalla jo vuosisatoja. Suomessakin maku on tuttu jo ensimmäisistä virvoitusjuomista: valmistettiinhan ensimmäiset myyntiin tulleet limonadit sekoittamalla soodaveteen sitruunahappoa ja sokeria”, Rantala jatkaa.

”Testailimme erilaisia sitruksisten makujen yhdistelmiä, kunnes löysimme juuri oikean sitruunan, limen ja yuzun makujen liiton, jossa on sopivasti kirpeyttä, mutta ilman voimakasta karvasta makua. Yhdistelmä toimi erittäin hyvin aidon ginin kanssa. Kuluttajatestimme vahvistivat, että ananaslonkeron haastaja on löytynyt”, iloitsee Hartwallin tuotekehitysasiantuntija Elisa Räikkönen.

Kuluttajatesteissä jopa ananaslonkeroa paremmat arviot

Siinä missä huippusuositusta ananaslonkerosta on satanut Hartwallille kiittelevää palautetta, on uutuusmaku lemonade päihittänyt jopa ananaslonkeron tulokset kuluttajille tehdyissä makutesteissä.

  ”Uskallamme odottaa, että myös lemonade-lonkero saa hyvän vastaanoton ja sitä löytyy suomalaisten laseista erityisesti tulevana kesänä. Ananaslonkero on saanut sen verran vankkumattoman fanijoukon, että myös sitä on varmasti tarjolla kaupoissa ja ravintoloissa uutuuslonkeron ja klassikkomaku greipin rinnalla”, Rantala lupaa.

Original Long Drink Gin & Lemonade 5,5 % on saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista 12.3. alkaen.

Italialaisittain Limonata. Suomalaisittain Gin & Lemonade.

Viime kesänä kaikkien huulilla oli ananas. Maaliskuussa kauppoihin ja ravintoloihin saapuu maku, joka päihitti jopa ananaslonkeron tulokset makutesteissä.