arrow_upward

Löytyisikö ikää?

Aito lonkero nautitaan kylmänä. Ja täysi-ikäisenä. Olethan vähintään 18-vuotias?

Kyllä
En
Uutiset:

Tätä on toivottu – Hartwall tuo kauppoihin ananaslonkeron.

Lonkeronharmaa talvi vaihtuu virallisesti ananaslonkeron keltaiseen kevääseen, sillä Hartwall laittoi ananaksen lonkerotölkkiin. Uusi Original Long Drink Pineapple tulee kauppoihin jo maaliskuun puolivälissä.

Suomi on ananaksen luvattu maa, vaikka hedelmä itsessään ei meidän pohjoisessa ilmanalassamme kasva. Meillä ananas kuuluu niin pizzaan kuin konvehtiin. Ja nyt Original Long Drink tuo ananaksen lonkeroon.

”Ananas on ollut lonkeron ystävien ehdottomasti eniten toivoma makuvaihtoehto, ja se istuu myös tämän kevään yleiseen fiilikseen. Se sopii täydellisesti niin viisuhuumaan ja lätkän kisakatsomoon kuin vappuun ja kesän aurinkoisiin päiviin”, Original Long Drinkin tuotepäällikkö Ella Berner Hartwallilta sanoo.

Hartwallin vuonna 2022 teettämässä kuluttajatutkimuksessa peräti 73 prosenttia vastaajista toivoi pääsevänsä tulevaisuudessa maistamaan lonkeroa ananaksen makuisena. Toive on nyt toteutunut, kun Original Long Drink Pineapple 5,5 % saapuu kauppoihin.

Suomalaiseen makuun yli 70 vuotta

Ikonisen lonkeron tarina alkoi jo yli 70 vuotta sitten. Juoma kehitettiin vuoden 1952 Helsingin kesäolympialaisiin innokaan urheiluyleisön janonsammuttajaksi. Kotimaista giniä ja greippiä yhdistänyt harmaa drinkki osoittautui kuitenkin niin suosituksi, että sen tuotantoa päätettiin jatkaa.

Aito ja alkuperäinen Original Long Drink Grapefruit 5,5 % on säilyttänyt suosionsa, mutta vuosien varrella se on saanut rinnalleen useita eri makuvaihtoehtoja ja myös alkoholittomia versioita. Suomen lisäksi lonkero valloittanut maailmaa. Tällä hetkellä sitä myydään muun muassa Ruotsissa, Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Juoman taustasta muistuttavat edelleen sen etiketistä ja tölkistä löytyvät raidat, jotka symboloivat Helsingin olympiastadionin juoksuratoja.

”Lonkero on todellinen suomalainen innovaatio. Sen maku on pysynyt saman jo yli 70 vuotta. Juoman perinteet ja nykyinen suosio ovat meille suuri ilon aihe. On ollut hienoa nähdä, miten tärkeäksi osaksi suomalaista kulttuuria Original Long Drink on tullut. Uuden ananaslonkeron myötä uskon vahvasti, että tulevasta kesästä tulee kaikkien aikojen lonkerokesä”, Berner sanoo.

Original Long Drink Pineapplen kanssa samaan aikaan Hartwall tuo kauppoihin myös Original Long Drink Mangon tyylikkäässä sleek-tölkissä. Sleek-sarjan juomissa on vähemmän alkoholia ja kevyempi makuprofiili kuin perinteisissä lonkeroissa.