arrow_upward
Uutiset:

Raidat kuuluvat kesään – Hartwall ja Finlayson tuovat lonkeronturkoosin kodintekstiileihin.

Hartwallin ja Finlaysonin uusi lonkeronturkoosi yhteistyömallisto vie ajatukset suloiseen suveen ja tuttuihin raitoihin. Original Long Drinkin värimaailmasta inspiroituneet kodintekstiilit sopivat niin lonkeron ystäville kuin muuten vain tyylitietoisille.

Ne piirtyvät meren hiekkaiseen pohjaan ja päivettyneelle iholle, saunan lauteille ja junaraiteille – ja Olympiastadionin mondoon, mistä ne ovat jatkaneet matkaansa jokaiselle suomalaiselle tuttuun turkoosiin etikettiin. Raidat kuuluvat suomalaiseen kesään yhtä varmasti kuin Hartwallin klassikko Original Long Drink 5,5 %.

Tänä kesänä lonkeron ikoniset turkoosivalkoiset raidat voi tuoda myös osaksi rantavarustustaan ja kesämökin liinavaatekaappia, sillä Hartwall ja Finlayson tuovat markkinoille lonkeron värimaailmasta ammentavat tekstiilit.

Original Long Drink -mallistoon kuuluvat puuvillaiset pussilakanasetti ja hamam-pyyhe, joiden molempien designissa toistuvat raikkaan turkoosit raidat.

”Kansallisjuomaksikin kutsutulle aidolle lonkerolle on syntynyt laaja fanikunta, ja oheistuotteille on valtavasti kysyntää. Kumppanuus Finlaysonin kaltaisen perinteisen brändin kanssa sopii Original Long Drinkille kuin raidat kesään, ja Finlaysonin laadukkaat tuotteet täydentävät hienosti Original Long Drink -tuotteiden olemassaolevaa valikoimaa”, iloitsee Hartwallin lonkeroiden, siiderien ja RTD-juomien markkinointijohtaja Heidi Rantala.

Original Long Drink -lakanasetti on valmistettu 100 % luomupuuvillasta. Hamam-pyyhkeellä on STANDARD 100 by OEKO TEX -sertifikaatti. Hartwallin ja Finlaysonin yhteistyömalliston tuotteet tulevat myyntiin kesäkuun aikana. Tuotteet ovat myynnissä vuoden loppuun saakka.

Finlayson OLD hamam.jpg

71-vuotias klassikko kohtaa yli 200 vuoden tekstiiliperinteen

Hartwallin ja Finlaysonin yhteistyössä yhdistyy kahden perinteikkään suomalaisen vahva historia.

”Oli hienoa löytää yhteinen tekijä Original Long Drinkin ja Finlaysonin välillä – rakkaus raitoihin. Finlaysonin tuotteissa raidat ovat seikkailleet jo yli kahdensadan vuoden ajan, ja Original Long Drink on pukeutunut raitoihin 70 vuotta. Rakkaudesta raitoihin syntyi ajatus ja toteutus yhteisistä kodintekstiileistä ”, Finlaysonin brändijohtaja Nea Mertsalmi toteaa.

Aito ja alkuperäinen lonkero kehitettiin vuoden 1952 Helsingin kesäolympialaisiin. Suureen urheilujuhlaan haluttiin valmis juomasekoitus sammuttamaan innokkaan urheiluyleisön janon ja helpottamaan baarimikkojen työtä.

Alun perin Alko toivoi Hartwallilta olympialaisiin itse asiassa uudenlaista omenabrandyjuomaa. Hartwall vastasi toiveeseen, mutta kehitti oma-aloitteisesti myös kotimaista giniä ja greippiä yhdistäneen drinkin. Tämä harmaa drinkki osoittautui lopulta niin suosituksi, että sen tuotantoa päätettiin jatkaa myös olympialaisten jälkeen.

Lonkeron hyväksi havaittu resepti ei ole noista ajoista muuttunut. Juoman alkuperä näkyy myös sen ikonisessa etiketissä, jonka sinivalkoiset raidat symboloivat Olympiastadionin juoksuratoja.

”Lonkero on todellinen suomalainen innovaatio, jossa heijastuvat rakkautemme urheiluun, suomalainen sisu ja myös pieni ripaus tervettä suomalaista omapäisyyttä. Sen menestystarina on meille Hartwallilla suuri ylpeydenaihe”, Rantala sanoo.

Original Long Drink Hamam-pyyhe

• 100 % puuvillaa
• Suunniteltu Suomessa
• Kevyt ja kuivuu nopeasti

Original Long Drink -pussilakanasetti

• 100 % GOTS-sertifoitua luomupuuvillaa
• Suunniteltu Suomessa
• Kestävä ja miellyttävä puuvillapalttinakangas
• Pussilakanan yläosassa käsiaukot
• Kankaantiheys 152
• Viiden vuoden takuu