arrow_upward

Löytyisikö ikää?

Aito lonkero nautitaan kylmänä. Ja täysi-ikäisenä. Olethan vähintään 18-vuotias?

Kyllä
En
Uutiset:

Suomi sai raitansa 70 vuotta sitten. Original Long Drink lanseeraa ensimmäisen julistekokoelmansa juhlavuoden kunniaksi.

Original Long Drink on pysytellyt vankasti suomalaisten huulilla aina siitä asti, kun se ensimmäisen kerran esiteltiin janoiselle olympiakansalle Helsingissä vuonna 1952. Vuosi 2022 on siis juhlavuosi ja sen kunniaksi luotiin liuta upeita julisteita, jotka nojaavat Original Long Drinkin erityiseen syntytarinaan sekä asemaan suomalaisessa yhteiskunnassa.

Julisteet myynnissä nyt

”Tarina Original Long Drinkin synnystä on eittämättä osa suomalaista kulttuurihistoriaa”, Hartwallin tuotepäällikkö Ella Berner aloittaa. 

70 vuotta sitten Helsingin olympialaiset houkutteli maahamme ennennäkemättömän turistitulvan, jota palvelemaan Suomessa ei yksinkertaisesti ollut tarpeeksi ravintoloita tai henkilökuntaa. Ongelman ratkaisuksi kehitettiin yksi maailman ensimmäisistä juomasekoituksista, Long Drink. 

Original 70v Stadion

Alun perin sitä oli tarkoitus myydä vain kisojen ajan, mutta suomalaiset rakastuivat juomaan siinä määrin, että Long Drinkin valmistamista jatkettiin olympialaisten jälkeenkin. 

”Tölkkien kyljissä on yhä juoksuraidat muistuttamassa siitä, mistä kaikki alkoi”, Berner jatkaa. ”Pitkälle on tultu. Nykyään Original Long Drink seisoo ansaitusti täysin omilla jaloillaan. Sen asema klassikkona ei perustu pelkästään hienoon tarinaan vaan myös makuun, johon on rakastuttu sukupolvesta toiseen.” 

Rakkaalla lapsella on sanonnan mukaan monta nimeä. Vuosien varrella Original Long Drinkiä on kutsuttu ainakin harmaaksi, betoniksi ja lonkuksi, mutta yksi nimitys on noussut niin vahvasti suomalaisten huulille, että siitä on tullut osa yleiskieltä: lonkero.  

“On olemassa vain yksi aito lonkero ja se on Hartwall Original Long Drink”, Berner painottaa.  

Lonkeron raikas maku on Suomen lisäksi valloittanut sydämiä ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja Yhdysvaltoja myöten. Klassisen greipin rinnalle on tullut aikojen saatossa uusia makuja karpalosta appelsiiniin. Lisäksi tuoteperheeseen on liittynyt alkoholiton lonkero Zero Label sekä täysin uudenlainen juoma, Long Shot. 

Original 70v

“Original Long Drink on aina pysynyt ajan ja kulttuurin pulssilla. Meidän on aina varmistettava, että portfoliomme pysyy ajantasaisena ja että meillä on rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla. Esimeriksi vuonna 2019 toimme after ski -tunnelman Helsingin ydinkeskustaan ja teimme yhdessä Teflon Brothersin kanssa kappaleen “Harmaa rinne”. Se nousi listaykköseksi ja keräsi yli kuusi miljoonaa kuuntelukertaa julkaisunsa jälkeisenä vuonna”, Berner jatkaa.  

Jopa marraskuun harmaa sää valjastettiin lonkeron ilosanoman sanansaattajaksi. Yhdessä sääpalvelu Forecan kanssa vuonna 2018 tehty tutkimus paljasti, että Helsinki on marraskuussa yksi Euroopan harmaimpia kaupunkeja. Harmitus käännettiin voitoksi ja harmaudesta tehtiin ylpeydenaihe. Syntyi kansanjuhla, Vuoden harmain päivä, johon sadat tuhannet suomalaiset ottavat osaa vuosittain marraskuun kolmantena lauantaina. 

“70 vuotta on pitkä aika ja maailma on ehtinyt muuttua monta kertaa matkan varrella. Perusasiat pysyvät silti pitkälti samana. Siinä missä marraskuukin, kesä tulee joka vuosi ja lonkero on tärkeä osa suomalaista kesänviettokulttuuria”, Berner sanoo.  

Tulevana kesänä lukemattomat suomalaiset vetäytyvät kesänviettoon mökeille, maalle ja kaupunkiin. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan myös festareille ja muihin yleisötapahtumiin on mahdollista kokoontua ilman rajoituksia. Elämä palaa pitkän koronakurimuksen jälkeen ja ihmiset pääsevät taas nauttimaan kesästä täysin rinnoin.  

Original 70v Kesä

“Lonkero kuuluu suomalaiseen kesään. Se on raikas ja virkistävä juoma, joka sopii täydelliseksi vastapainoksi kesähelteille tai saunan kuumuudelle. Se on myös syntymästään saakka ollut kunnianosoitus suomalaiselle ongelmanratkaisukyvylle ja periksiantamattomuudelle, eli ominaisuuksille, jotka ovat kantaneet meidät vaikeiden aikojen yli. Ei ole olemassa parempaa keinoa juhlistaa valoisampia aikoja kuin Hartwall Original Long Drink”, Berner lopettaa.  

Original Long Drinkin juhlavuoden julisteissa voi siis todellakin miltei kuulla suomalaisten huippuhetkien ääniraidan aina olympialaisten yleisön pauhusta mökkirannan laineiden liplatukseen. Seuraavan 70 vuoden ikonisimmat hetket ovat nekin vielä tuloillaan, joten jää nähtäväksi, miten merkittävissä tilanteissa Original Long Drink nähdään tulevaisuudessa.