arrow_upward
Uutiset:

Internet ehti jo huolestua – ”onko lonkeron väri todella muuttumassa?” Kyse olikin uudesta tuotteesta

Verkkokeskustelu on käynyt kiivaana klassikkojuoma Original Long Drinkin ympärillä, kun ihmiset ovat arvuutelleet mitä ”Harmaampi. Vuodesta 2020.” tarkoittaa.

Vuonna 1952 Helsingin olympialaisiin alun perin kisaturisteille kehitetty Original Long Drink on vuosien saatossa saanut kansan suussa monta lempinimeä. Juomaa kutsutaan mm. betonikisi, lonkuksi ja lonkeroksi, mutta sen kenties suosituin lempinimi on juoman ainutlaatuiseen väriin viittaava harmaa. Original Long Drinkin sosiaaliseen mediaan julkaisema kuva, jossa arvuutellaan uutta tuotetta sanoin: ”Harmaa. Vuodesta 1952. Harmaampi. Vuodesta 2020.”, sai monet pohtimaan, onko rakastetun tuotteen väri muuttumassa.

Long Shot -lanseerausfilmin on ohjannut Renny Harlin

Klassikkojuoman väri ei siis muuttunut, vaan kyseessä olikin uusi harmaampi tuote, Original Long Shot. Uusi juoma on ginin ja greipin makuinen pidennetty shotti, joka on myös väriltään harmaampi. Harmaampi uutuus vastaa kuluttajilta tulleeseen toiveeseen vähemmän alkoholia ja sokeria sisältävistä juomista. Original Long Shotin alkoholipitoisuus on väkeviin juomiin verrattuna pienempi (15,5 %) ja likööreistä poiketen siinä on huomattavasti vähemmän sokeria (75g/litra).