arrow_upward

Löytyisikö ikää?

Aito lonkero nautitaan kylmänä. Ja täysi-ikäisenä. Olethan vähintään 18-vuotias?

Kyllä
En
Uutiset:

Lumilautailija Eero Ettala palauttaa aidon lonkeron olympiajuurilleen

Eero Ettala vie Long Drinkin Rioon

Vuoden 1952 Helsingin olympialaisiin kehitetty Hartwall Original Long Drink pääsee lumilautailijan matkalaukussa Rioon ja olympiavieraiden huulille.

Rion olympialaisissa on luvassa monia historiallisia hetkiä, mutta yksi on suomalaisten kannalta erityisen merkittävä: Hartwall Original® Long Drink ja olympialaiset kohtaavat 64 vuoden tauon jälkeen.

Hartwall Original Long Drink syntyi vuonna 1952 juuri olympialaisia varten. Tarkoitus oli helpottaa Helsingin olympialaisten baarihenkilökunnan työtä, kun kisoihin tulvi väkeä kaikkialta maailmasta. Juomaa piti alun perin myydä vain tapahtuman ajan, mutta suomalaiset rakastuivat sekoitukseen ja vaativat sen valmistuksen jatkamista. Näin Suomeen syntyi uusi long drink -juomakategoria, joka suomalaisten suussa muuntautui sittemmin lonkeroksi.

Videosarja näyttää paluun parhaat hetket

Nyt Hartwall Original Long Drink palaa olympiajuurilleen ja Rioon yhden Suomen menestyneimmän lumilautailijan Eero Ettalan matkalaukussa. Ettala aikoo maistattaa suomalaisten epävirallista kansallisjuomaa kisaturisteilla ja tallentaa lonkeron paluuta juurilleen videosarjaan nimeltä ”From Helsinki 1952 to Rio 2016 with Eero Ettala”, jota voi seurata Hartwall Original Long Drinkin Instagramista ja Facebookista. Ennakkomaistiaisen videosarjasta voi katsella täältä.

”Toivottavasti pääsen haastamaan paikallisia baarimikkoja drinkkikilpailuun. Saa nähdä, venähtääkö miksaajien naama, kun minä voin kaataa valmiin, täydellisen drinkin suoraan tölkistä”, Eero Ettala kertoo.

Hartwall Original Long Drink on Riossa mukana myös Olympiakomitean Finlandia House -hankkeessa, jonka tarkoituksena on kerätä yhden katon alle suomalaista huippuosaamista. Talossa vierailevat kutsuvieraat ja kisaturistit pääsevät maistamaan aitoa suomalaista lonkeroa, jota on lähetetty Rioon lentorahdilla. Talossa järjestettäviin tilaisuuksiin ja juhliin osallistuu myös Ettala, joka tekee videoita omaan vauhdikkaaseen tyyliinsä.

”Hartwall Original Long Drink on Suomen ja samalla koko maailman ensimmäinen lonkero ja sen olympiajuuret ovat ainutlaatuiset. Helsingin olympialaisissa syntyi Suomeen uusi juomakategoria, joka on maailmalla täysin uniikki. On kiinnostavaa nähdä, miten Rion kisaturistit ottavat historiallisen juoman ja maailman ensimmäisen valmiin ginisekoituksen vastaan”, Hartwall Original Long Drinkin tuotepäällikkö Eeva Ignatius sanoo.

Suomessa Hartwall Original Long Drink on jo pitkään ollut Alkon myydyin tuote. Eeron seikkailuja Riossa voi seurata Hartwall Original Long Drinkin somekanavista 15. elokuuta alkaen. Matkaa ja kohtaamisia taltioi Pablo Filmsin Kim Koponen.