arrow_upward

Löytyisikö ikää?

Aito lonkero nautitaan kylmänä. Ja täysi-ikäisenä. Olethan vähintään 18-vuotias?

Kyllä
En
Uutiset:

Hartwall Original Long Drinkin vienti Aasiaan alkanut vahvasti

Lonkeron vienti Japanissa

Kesällä 2016 Hartwall aloitti jakelun merkittävien kumppaneiden kanssa Japanissa, Taiwanissa ja Hong Kongissa. Myynti on alkanut vauhdilla ja aito lonkero löytyy jo lähes kahdestatuhannesta myymälästä Aasiassa.

Hartwall Original Long Drinkin vienti on kasvanut nopeasti lyhyessä ajassa. Ruotsissa juoma teki historiaa ja nousi vain puolessa vuodessa Systembolagetin tilausvalikoimatuotteesta vakiovalikoimaan. Nyt vuorostaan Aasian markkinoiden kova kysyntä povaa menestystä lonkerolle. Hartwall aloitti kesällä 2016 jakelun Japanissa, Taiwanissa ja Hong Kongissa ja lonkero löytyy Aasiassa lähes kahdentuhannen myymälän hyllystä.

”Hartwallilla on hieno 180-vuotinen historia Suomessa upeilla kotimaisilla tuotteilla. Brändimme ovat suomalaisten rakastamia ja niillä on kotimaassa vahvat markkina- asemat. Uskon, että monella Suomen markkinoilla menestyvällä korkealaatuisella brändillämme on potentiaalia menestyä myös maailmalla. Hartwall Original Long Drinkin menestys on esimerkki tästä. Vienti on tärkeä osa kasvustrategiaamme ja panostamme siihen jatkossa entistä enemmän”, kertoo Harwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Aidon lonkeron tarina kiehtoo Aasiassa

Aasian valloitus sai vauhtia muun muassa Tokion Foodex-messuilta, jonne Hartwall osallistui keväällä 2016 osana Food from Finland -hanketta. Messujen myötä Hartwall sai isot markkina-avaukset Japaniin, Taiwaniin ja Hong Kongiin.

”Hartwall Original Long Drink sai messuilla valtaisan suosion. Potentiaaliset jakelijat alkoivat jopa kiistellä keskenään siitä, kuka saa aidon lonkeron jakeluunsa”, kertoo Harwallin vientijohtaja Matti Ristola.

Japanissa Hartwall Original Long Drink on rantautunut kolmen arvostetun premium- kauppaketjun valikoimiin. Taiwanissa Hartwall Original Long Drink pääsi suoraan paikallisen kauppaketjun, Simplemartin, kaikkiin noin 500 myymälään. Hong Kongissa aito lonkero pääsi 7-Eleven-ketjussa noin 900 myymälän hyllyyn.

”Myyntimenestys on yllättänyt täysin. Esimerkiksi Hong Kongissa kysyntä on ollut niin suurta, että tuotteet on myyty monessa myymälässä jo loppuun. Lonkeron myynti on ollut yli kymmenkertainen verrattuna esimerkiksi tunnetun kansainvälisen olutbrändin lanseeraukseen saman ketjun myymälöissä”, Ristola jatkaa.

”Harwall Original Long Drinkin uniikki maku, hieno tarina ja erottuva pakkaus kiinnostavat maailmalla. Lisäksi aidon lonkeron pitkä historia ja vahva menestys kotimaan markkinalla tuovat uskottavuutta tuotteelle, sillä ennen kuluttajaa pitää hurmata potentiaalinen jakelija”, Hartwall Original Long Drinkin tuotepäällikkö Eeva Ignatius sanoo.

Aito lonkero pian miltei kaikkien Systembolagetien hyllyillä Ruotsissa

Keväällä 2015 alkanut menestystarina Ruotsissa jatkuu. Systembolagetin vakiovalikoimaan nousun jälkeen aito lonkero, joka on Suomessa Alkon myydyin tuote, nousi nopeasti yhdeksi kategoriansa myydyimmäksi tuotteeksi Ruotsissa. Tämän jälkeen myynnit ovat kasvaneet niin vakuuttavasti, että 1.12.2016 alkaen aito lonkero tulee löytymään jo lähes kaikista Systembolaget-ketjun myymälöistä.