arrow_upward

Löytyisikö ikää?

Aito lonkero nautitaan kylmänä. Ja täysi-ikäisenä. Olethan vähintään 18-vuotias?

Kyllä
En
Uutiset:

Aito lonkero palaa olympiajuurilleen

aito lonkero Rion olympialaisissa

Vuoden 1952 Helsingin olympialaisista alkunsa saanut Hartwall Original Long Drink® palaa olympiajuurilleen Riossa. Aito lonkero matkustaa Rion kesäolympialaisiin osana Olympiakomitean Finland House -hanketta, jonka tarkoituksena on tehdä suomalaista osaamista tunnetuksi maailmalla. Finland House -hankkeelle povataan jatkoa myös tulevissa olympialaisissa.

Hartwall Original Long Drink kehitettiin alun perin vuoden 1952 Helsingin olympialaisiin helpottamaan baarihenkilökunnan työtä, kun Helsinkiin tulvi väkeä kaikkialta maailmasta. Juomaa oli tarkoitus myydä vain olympialaisten ajan, mutta suomalaiset rakastuivat juomaan ja vaativat sen valmistuksen jatkamista. Näin Suomeen syntyi uusi long drink -juomakategoria, joka suomalaisten suussa muuntautui hyvin pian lonkeroksi.

”Hartwall Original Long Drinkin nykyinen pakkaus kunnioittaa juoman olympiahistoriaa, sillä raidat symboloivat Helsingin Olympiastadionin juoksuradan raitoja ja muistuttavat meitä siitä, mistä aito lonkero ja sen myötä koko lonkerokategoria sai alkunsa vuonna 1952,” kuvailee Hartwall Original Long Drinkin tuotepäällikkö Eeva Ignatius.

Finland House -konsepti lanseerataan Rion olympialaisissa

Suomen ensimmäinen Finland House -operaatio toteutetaan Rion kesäolympialaisissa 2016.

”Finland House -konsepti mahdollistaa urheilijoiden, kisavieraiden, elinkeinoelämän sekä median kohtaamisen Riossa ainutlaatuisessa ympäristössä ja uniikissa tunnelmassa. Talossa tullaan järjestämään erilaisia tilaisuuksia, joissa tuodaan esille suomalaista huippuosaamista. Olen erittäin innostunut siitä, että suomalaisyrityksiltä on löytynyt halua mahdollistaa tämä historiallinen kokemus jo Riossa”, Valon ja Suomen Olympiakomitean yhteisen liiketoimintayksikön toimitusjohtaja Samuli Vasala kuvailee.

”Hartwall Original Long Drinkistä on vuosikymmenten saatossa tullut suomalaisille rakas juoma, jota moni kutsuu jopa Suomen kansallisjuomaksi. Näin ollen meille oli itsestään selvää, että nyt kun Suomen olympiajoukkue saa rinnalleen näin mahtavan tukijoukon, me haluamme olla mukana tukemassa suomalaisia yrityksiä ja innovaatioita historian ensimmäisen Finland House -konseptin kautta,” Ignatius jatkaa.

Lonkeron maailmanvalloitus jatkuu uusilla markkina-avauksilla

Hartwall aloitti lonkeron viennin keväällä 2015 ja vienti on lähtenyt hienosti käyntiin. Ruotsin Systembolagetissa aito lonkero on noussut ketjun toiseksi myydyimmäksi juomasekoitukseksi. Alankomaissa ja Belgiassa tuote on listattu maailman kolmanneksi suurimman päivittäistavaraketjun, Albert Heijnin, noin 700 myymälään ja Baltiassa lonkerolla on ollut vahva jalansija jo pitkään.

”Viime vuosi osoitti, että Hartwall Original Long Drinkillä löytyy kysyntää kansainvälisillä markkinoilla. Tavoitteemme on saada 2-3 merkittävää markkina- avausta vuosittain, ja tämän vuoden osalta tilanne näyttää erittäin lupaavalta. Pian pääsemme varmasti julkistamaan mielenkiintoisia vientiuutisia,” Hartwallin vienti- ja markkinointijohtaja Matti Ristola vihjaa.