arrow_upward

Helsingin olympialaiset

Nykyinen pakkausdesign muistuttaa meitä siitä, mistä aito lonkero sai alkunsa.

Harwall Original Long Drink kehitettiin alunperin vuoden 1952 Helsingin olympialaisiin helpottamaan baarimikkojen työtä janoisten turistien tarjoilussa. Juoma oli aikansa innovaatio: valmiiksi sekoitettu drinkki, jonka uniikki maku syntyy suomalaisesta ginistä, greipistä ja maailman puhtaimmasta vedestä. Juomasta tuli olympialaisten myötä niin suosittu, että juoman tuotantoa jatkettiin myös kisojen jälkeen. Harwall Original Long Drinkin nykyinen pakkausdesign symboloi Helsingin Olympiastadionin juoksuradan raitoja ja muistuttaa meitä siitä, mistä aito lonkero sai alkunsa.

Lonkeron suosio ja kasvu jatkuu olympialaisten jälkeisinä vuosina vahvoina. Alun perin Alko on kääntynyt Hartwallin puoleen toiveenaan kehittää uusi omenabrandyjuoma olympiavieraita varten. Hartwall kehittää toiveen mukaisen juoman, mutta kehittää lisäksi omasta aloitteestaan gin-pohjaisen Gin Long Drinkin.

Alko päättää aloittaa molempien juomien valmistuksen ja markkinoinnin, ja lopulta Gin Long Drink nousee jopa suositummaksi kuin alun perin suunniteltu Brandy Long Drink.